4 Şubat 2011 Cuma

Karnabahar Kızartması

Karnabahaaaar...seni çok seviyorum,her halini hem de.İster beşamel sosuyla fırında ol,ister tencerede yemek ol fekaaat kızarınca daha hoş oluyosun,görüntün daha bi güzel ,tadın daha bi başka...




 Tarife gerek bile yok  öyle kolay öyle kolay ki....tek önemli nokta kızartmadan önce lütfen haşlayınız !Benim yıllar önce bir denemem olmuştu Kızartamdan önce nasıl haşlamayı düşünemedim.demek ki düşünemeyenler oluyo.Bu yüzden aslında bu tarifi yazıyorum,bilmiyosanda aç oku...


  • 1 yumurta + 1 çorba kaşığı un +bi çimdik tuz + bi çimdik karabiber + bi çimdik kırmızı biber    bi güzel çırpıldı. 
  • yıkanıp sonra haşlanan karnabaharlar bu harca bulandı ve kızgın yağa atılıp bi güzel kıazartıldı.
  • sarımsaklı yoğurt hazırlandı. tereyağında salça kavurulmak suretiyle bi sos yapıldı.
  • servis tabağına alınan o canım karnabaharlara önce yoğurt sos döküldü sonra  salça sos nihayetinde de tarafımdan löp löp yutuldu,
AFİYETLE...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder