5 Şubat 2011 Cumartesi
Zeytinyağlı Nohut Yemeğim
Gerçekten acemi bi blog , o kadar ki kimsenin deneyeceğini sanmadığım bilindik ama bana uyarlanmış(aman uyduruk işte) bir tarif daha.Zeytinyağlı nohut mu olurmuş diyeceklerine eminim,çünkü annem öyle dedi.Hiç anlamam nohuta neden et konur.Kendisi yeterince protein zaten.Çokta önemli değil ben yapıyorum,ben yazıyorum,nasılsa bi ben okuyorum :)))Bu ilk denememdi nohutu,zaten bi çok yemeği henüz hiç denemedim .Sonuç olarak yaptım,yedim ,beğendim ve şimdi de paylaşıyorum.
İlk önce soğanları, minik minik olmasına özen göstererek doğradım.4 yemek kaşığına denk geleceğini tahmin ettiğim zeytin yağında bu soğanları pişirdim biraz,sora biberleri kattım,bi de sarımsağı.1 yemek kaşığından biraz az salça,bi çimdik kırmızı biber,3-5 çimdik tuz koydum ve biraz daha kavurdum.biberlerin yumaşadığına ve salçanın kavrulduğuna emin olunca 2 su bardağı kadar haşlanmış nohutumu da kattım.Üstünü örtecek kadar sıcak su koydum.Zaten haşlanmış olduğu için fazla pişmesine gerek yok az su yeterli oldu.Tadları birbirine ve suyuna geçsin diye 20 dk. falan kısık ateşte bıraktım.Çok acıkmıştım ,nasıl olsa benden başkası yemiycek niye beklim dedim ve akşamı beklemeden pişer pişmez götürdüm bi tabak .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder