Kreması İçün :2,5 su bardağı süt * 4 yemek kaşığı un * 1 su bardağı toz şeker * 1 adet yumurta * 2 çorba kaşığı margarin * 1 ad. portakal
Bir tencereye sütü,şekeri,unu,yumurtayı koyup çırptım.Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başladım.Kaynamaya başladığında portakal kabuğunu rendeledim ve suyunu da sıkıp biraz koyu kıvama gelene kadar pişirdim.Altını kapatıp ieçrisine margarini koydum karıştırdım ve bu turunç kremayı soğumaya bıraktım.O soğurken,ben keki hazırlamaya başladım.
Kek İçün : 3 yumurta * 1 su bardağı toz şeker * 1,5 su bardağı un * 1 pk. kabartma tozu * 1 pk. vanilya
Yumurtayı şekerle köpürüne kadar mikserle iyice çırptım.Unumu eleyerek ilave ettim.vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip kaşıkla karıştırdım biraz. Tepsiyi yağlayıp unladım ve karışımı döktüm. Ben 2 küçük tepsiye böldüm hamuru.(tek seferde pişirip ortadan kesilebilir) 170° C ısıtılmış fırında 30 dk. pişirdim iki keki.Soğuyan ilk tepsiyi servis tabağına çevirdim ,tam bir pandispanya kek oldu.bu tarifi tutum
Süslemek içün :1 pk. Krem şanti * 1 su bardağı süt * kivi * muz
(Krem şantiyi sütle iyice çırpıp dolaba koydum ki biraz donsun,rahat sürülsün.)
Kekimizin kenarlarını meyve suyuyla hafif ıslatabiliriz ,ortalara fazla dokınmayalım.resimde ki gibi tabana kremayı bolca yaydım.Üzerine ince dilimlenmiş kivi ve muzları sırayla dizdim ve yine krema ile kapattım üzerlerini.ikinci keki koyup biraz bastırarak yerleştirdim,kenarlarını ve ortasını az az meyve suyuyla ıslattım biraz.Artan kremayı ince bir tabaka halinde en üste sürdüm.Son olarak krem şanti ile her yerini kapladım,pek düzeltemedim tam donmamıştı şanti.Tekrar kivi ,muz ve donmuş çilekle süsledim, e ancak bu kadar oldu …Kremanın tadı kekin kıvamı süpermiş, herkes çok beğendi
Sağlıklı mutlu nice yıllarımız olsun ailelerimizle ,sevdiklerimizle ve hep böyle pastalar yapıp kutlanası güzel günleri yaşayalım birlikte.
AFİYETLE …
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder