6 Nisan 2011 Çarşamba

Babam için Meyveli Doğum Günü Pastası

Bizim ailede hiç aksatılmaz doğum günü kutlamaları. İster 5.  ister 55.  olsun  gelen  yaş , hep aynı heyecanla kutlarız ,mumları üfleriz.Annemle babama üfletirken bol bol da fotoğraf çekerim,onlar da hemen gülümser.İkisi de ne doğum günü bu yaşta demez;o pastayı ,o kutlamayı beklerler :) her seferinde pasta alınır saklanır bi süprizi olmasada .Bi babama süpriz olmaz ,kendi pastasını alır eve gelirken .Ama bu sene babamın kendi pastasını almasına gönlüm razı olmadı,daldım mutfağa…


Kreması İçün :2,5 su bardağı süt * 4 yemek kaşığı un * 1 su bardağı toz şeker * 1 adet yumurta * 2 çorba kaşığı margarin * 1 ad. portakal



Bir tencereye sütü,şekeri,unu,yumurtayı koyup çırptım.Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başladım.Kaynamaya başladığında portakal kabuğunu rendeledim ve  suyunu da sıkıp biraz koyu kıvama gelene kadar pişirdim.Altını kapatıp ieçrisine margarini koydum karıştırdım ve bu turunç kremayı soğumaya bıraktım.O soğurken,ben keki hazırlamaya başladım.


Kek İçün : 3 yumurta * 1  su bardağı toz şeker * 1,5 su bardağı un * 1 pk. kabartma tozu * 1 pk. vanilya


Yumurtayı şekerle köpürüne kadar mikserle  iyice çırptım.Unumu eleyerek ilave ettim.vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip kaşıkla karıştırdım biraz. Tepsiyi yağlayıp unladım ve karışımı döktüm. Ben  2 küçük tepsiye böldüm hamuru.(tek seferde pişirip ortadan kesilebilir)  170° C ısıtılmış fırında 30 dk. pişirdim iki keki.Soğuyan ilk tepsiyi servis tabağına çevirdim ,tam bir pandispanya kek oldu.bu tarifi tutum ;) Sıra parçaları birleştirip pastamı süslemeye geldi.


Süslemek içün :1 pk. Krem şanti * 1 su bardağı süt * kivi * muz
(Krem şantiyi sütle  iyice çırpıp dolaba koydum ki biraz donsun,rahat sürülsün.)





Kekimizin kenarlarını  meyve suyuyla hafif ıslatabiliriz ,ortalara fazla dokınmayalım.resimde ki gibi  tabana kremayı bolca yaydım.Üzerine ince dilimlenmiş kivi ve muzları sırayla dizdim ve yine krema ile kapattım üzerlerini.ikinci keki  koyup biraz bastırarak yerleştirdim,kenarlarını ve ortasını az az  meyve suyuyla ıslattım biraz.Artan kremayı ince bir tabaka halinde en üste sürdüm.Son olarak krem şanti ile her yerini kapladım,pek düzeltemedim tam donmamıştı şanti.Tekrar kivi ,muz ve donmuş çilekle süsledim, e ancak bu kadar oldu …Kremanın tadı kekin kıvamı süpermiş, herkes çok beğendi :) 


Sağlıklı mutlu nice yıllarımız olsun ailelerimizle ,sevdiklerimizle ve hep böyle pastalar yapıp kutlanası güzel günleri yaşayalım birlikte.


AFİYETLE …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder