işte bunlar
![]() |
ince hamur budur |
Hamur için
1 yumurta
2,5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
20 gr. yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker, tuz
Yaş mayayı şekerle birlikte ılık suda erittim,mayalanma başladı.Unu eleyerek bi kabın içerisine koydum ortasını havuz gibi açıp mayalı sütü,sıvıyağ,yoğurt,yumurta ve tuzu ekleyerek yoğurdum.Resimde ki kıvama gelince yoğurma işlemi bitip mayalanma sürecine geçildi.hamur kabının üstünü örttüm sıcakta daha hızlı mayalanırmış.iyici kabarana kadar ,bekledim.Kontrol için parmağımızı bastırıyoruz eğer iz hemen kaybolursa bekle demek,ha iz hala burdayım diyosa hamur açma zamanı gelmişmiş.
Un serptiğimiz zemine yuvarladığımız hamur topumuzu koyup merdane ile tepsi boyutunda açıyoruz ,kalınlığı yarım cm geçmemeli ki ince bir hamur olsun.Şekline gelince benim gibi hamur açamayanlar yuvarlağa benzetsinler yeter .Tepsiden taşan fazlalıkları kesebiliyoruz nasılsa
Tepsiyi margarinle yağlamayı ve tabanına un serpmeyi de unutmayalım.
pizza sosum : bir yemek kaşığı salça,2 ad. kabuksuz domates,1 fincan sıvıyağ ,biraz kekik,reyhan, karabiber ve tuz(hepsi püre haline getirildi.)
Üzeri için : 2 adet kırmızı biber,3 adet yeşil biber,bir çay bardağı haşlanmış mısır,zeytin ,kaşar peyniri (anne ve baba için ek olarak mantar ve sucuk vardı ama başka tepside )
hamuru tespsimize yerleştirdik,üzerine domates sosumuzu ve küp şeklinde minik minik doğradığımız biberleri,mantarları,sucukları,haşladığımız mısırı,zeytinimizi koyduk.En üste rendelenen kaşarlar ve akla son anda gelen domatesleri ilave ettim.Artık fırınlanmaya hazır,İlk tepsi benim pizzam diğeri mantarlı sucuklu olan.Bu hamurdan bir büyük bir küçük pizza çıkıyo demek ki .normal fırında yapılacaksa 190 °C de kaşarlar eriyip biraz kızarana kadar pişirilir.Ben yuvarlak tepside ve eski usul davul fırında pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder