6 Nisan 2011 Çarşamba

Pizzammm

Dışarıda yemek yemek herkese kolay da bana mı zor? Pizza seçmek bile sıkıntı, şusu olsun  busu eksik kalsın … salamdı, sosisti ,sucuktu olmasın mantarı da çıkaralım falan .eee  ne kaldı geriye ?
işte bunlar :) 


ince hamur budur


Hamur için
1 yumurta
2,5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
20 gr. yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker, tuz

Yaş mayayı şekerle birlikte ılık suda erittim,mayalanma başladı.Unu eleyerek bi kabın içerisine koydum ortasını havuz gibi açıp  mayalı sütü,sıvıyağ,yoğurt,yumurta ve tuzu ekleyerek yoğurdum.Resimde ki kıvama gelince yoğurma işlemi bitip mayalanma sürecine geçildi.hamur kabının üstünü örttüm sıcakta daha hızlı mayalanırmış.iyici kabarana kadar ,bekledim.Kontrol için parmağımızı bastırıyoruz eğer iz hemen kaybolursa bekle demek,ha iz hala burdayım diyosa hamur açma zamanı gelmişmiş.
Un serptiğimiz zemine yuvarladığımız hamur topumuzu koyup merdane ile tepsi boyutunda açıyoruz ,kalınlığı yarım cm geçmemeli ki ince bir hamur olsun.Şekline gelince benim gibi hamur açamayanlar yuvarlağa benzetsinler  yeter .Tepsiden taşan fazlalıkları kesebiliyoruz nasılsa :) Tepsiyi margarinle yağlamayı  ve tabanına un serpmeyi de unutmayalım.

pizza sosum : bir yemek kaşığı  salça,2 ad. kabuksuz domates,1 fincan sıvıyağ ,biraz kekik,reyhan, karabiber ve tuz(hepsi püre haline getirildi.)

Üzeri için :   2 adet kırmızı biber,3 adet yeşil biber,bir çay bardağı haşlanmış mısır,zeytin ,kaşar peyniri (anne ve baba için ek olarak mantar ve sucuk vardı ama başka tepside )
hamuru tespsimize yerleştirdik,üzerine domates sosumuzu ve  küp şeklinde minik minik doğradığımız biberleri,mantarları,sucukları,haşladığımız mısırı,zeytinimizi koyduk.En üste  rendelenen kaşarlar ve akla son anda gelen domatesleri  ilave ettim.Artık fırınlanmaya hazır,


İlk tepsi benim pizzam diğeri mantarlı sucuklu olan.Bu hamurdan bir büyük bir küçük pizza çıkıyo demek ki .normal fırında yapılacaksa 190 °C de kaşarlar eriyip biraz kızarana kadar pişirilir.Ben yuvarlak tepside ve eski usul davul fırında pişirdim.
AFİYETLE …



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder