6 Nisan 2011 Çarşamba

Muhallebili Kadayıf

Soğuk günleri (çok yaşayamasak da )geride bırakıp,bizi sersem eden   lodoslu ve sıcak günler başlamışken ,ağır şerbetli tatlılar da  yerini uyduruk hafif tatlılara bırakmaya başlamalı.
İşte bu da öyle bi tarif: kadayıf ,şerbetinden arınıp muhallebiyle tatlandı …



Muhteviyat
250 gr. kadayıf
100 gr. tereyağ
yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz
Krema için
1 lt. süt
1 su bardağı un
6 yemek kaşığı şeker
1 pk. vanilya
1 pk. krem şanti


Kadayıfları ufak ufak parçaladım,tencerede erittiğim yağın içerisine atıp üzerine yarım su bardağı şekeri de ilave ettim.Resimdeki rengi alana kadar karıştıtatak kavurdum,son olarak 1 çay bardağı kadar ceviz ekledim. Bu kadayıfı hem taban olarak hem de üstüne kullanıcaz.Kalıbın tabanına daha çok koymak gerek,kremayı tuttuğu için servisi daha kolay oluyo.Üzeri için, kremayı örtecek kadar ayırmak yeterli.


Krema yaparken sütün içerisine  şekeri,unu,vanilyayı katıp karıştırdım ;sonra ateşin üzerine alıp karıştırarak pişirdim.kolay soğuması için başka bir kaba boşalttım ve ılınınca 1 pk toz şantiyi ekleyip mikserle çırptım.
kalıbın içerisine önce kalın bi tabaka halinde kavurmuş olduğum kadayıfı üzerine kremayı koydum.kalan kadayıf ile kremanın üzerini kapattım.Buzdolabında 2-3  saat soğuduktan sonra  çıtır kadayıf arası soğuk muhallebi yenilebilir hale gelir.

AFİYETLE …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder