29 Aralık 2010 Çarşamba

FIRIN MAKARNA

Mutfakla, haziri yemek ve icmek disinda pek alakasi olmayan ben bu defa firin makarna denedim.Ne var bunda demeyin besamel sosu tutturmak maharet ister- kiiii  ben tutturdum :)) Benim sarkim yok bu gun, size ne iyi geliyosa onu dinleyin...

Muhteviyat                                                               
                                                      Besamel sos   

1 paket firin makarna                                                                                  1 litre süt 
200 gr  Beyaz peynir                                                                                         3 y. kasigi tereyag
 Kasar peynir 
(rendelenmis)                   4 y. kasigi un  
                                               Tuz,karabiber
                    



Derin bir kaba suzgeci yerlestirip,suyu kaynattim. makarnalari hasladim,suzdum. bu kolay kismi...

tencereye yagi  ve unu koyup,un kokusu gidene kadar kavurdum.
cirpma teliyle karistirarak yavasca sutunu ilave ettim.kivami sutu ilave ederken ayarladim,
1 litre sut yeterli oldu.
Suzulen makarnalari bir kaba alip beyaz peynir ve beşamel sosla iyice harmanladim.Karisimi yaglanmis kaliba doktum ve onceden 180° C isittigim firinda 10 dk.pisirip ,cikardim. uzerine rendelenmis kasarlari ilave edip uzeri kizarana kadar tekrar firinladim.


AFiYETLE...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder