30 Aralık 2010 Perşembe

Portakallı Kereviz

Vazgeçilmezim,portakallı kerevizim...
Bu öyle bir lezzetki ,kerevizin adını duyup yüzünü ekşitenler bile kereviz yer duruma geldi.portakal bu kadar mı yakışır...öğğğğk  demeden önce bi deneyip görün derim...


Muhteviyat
1 adet kereviz ,1 adet patates,1 adet soğan,2 adet havuç
2 adet portakal,1 çay bardağı su,yarım limon,zeytin yağı
tuz,1 tatlı kaşığı şeker



İlk  önce kerevizin sapını kesip,ortadan ikiye böldüm, kalın elma dilimi şeklinde doğradım.Kabuğu sertti ,bütün halde soymak zahmetli olurdu.Biliyorum çünkü bu yemeği ilk yaptığımda epey debelenmiştim kerevizi soymak için,artık akıllandım :) soyduğum kerevizleri su dolu kaba koydum,yarım limon suyu ekledim kararmaması için.

Piyazlık gibi doğradığım soğanı,dilimlediğim havuçları yağda biraz kavurdum,patatesleride attım içine.tuzunu,şekerini ,portakal suyunu , suyu ilave ettim ve biraz pişirdim.Suyunu göz kararı ayarlayabiliriz,çok sulu olmaması gerekiyor.Kerevizleri sona bıraktım,çünkü patatese göre daha çabuk pişer.Eriyip dağılmalarını istemeyiz.patatesler biraz piştiğinde  kerevizleride kattım.kapatmaya yakın kerevizin yeşil yapraklarından birazını içine doğradım.kalanınıda süs yaptım kereviz sevmeyenlere şirin gözüksün diye :)


İşte iskendere tercih ettiğim,lezzetli,kendi gibi kokmayan meşhur portakal aromalı kerevizim budur.




AFİYETLE...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder