4 Ocak 2011 Salı

Karides Güveç


                                                                        Muhteviyat
 2 pk. iglo dondurulmuş karides
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
200 gr. mantar
kaşar peyniri
tereyağ,tuz


karideslerimizi çözülmeden sirkeli suda  10-15. dk haşlayıp süzdük.Tereyağında biraz kavurduk.
Başka tencereye az miktarda sıvıyağ koyup biberleri soteledik,üzerine doğradığımız mantarları da kattık.mantarlar suyunu çekene kadar kavurup,karidesleride ilave ettik.Tuzumuzu atıp,tadların birbirine geçmesi için 3-5 dk daha ateşte bıraktık.
Karideslerimizi fırın kabımıza alıp üzerine rendelenmiş kaşarımızı koyduk.mazlemelerimiz daha önce ocakta piştiği için sadece  kaşarlar eriyip kızarana kadar fırınladık.




AFİYETLE...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder