28 Ocak 2011 Cuma

Elmalı Ayıcık Krep


Annem çocukluğumuzdan beri yapar ama adını  akıtma diye bilirdik,yıllar geçti büyüdük aa bi baktık o yediğimiz şey  "Krep"miş.Bilmeden daha neler yiyip yutuyoruz acaba...Sonra biz biraz daha büyüdük sosyeteleşen akıtmalarda biraz daha ufalıp tonbullaştı.Oldu mu sana Pankek :) Evet bu yaptığım aslında pankek ,adı başka kendiii başka  ayıcık krebimi anlatmaya başlıyorum


Muhteviyat


3 Çay fincanı Tam Buğday Unu                                             2 Yumurta
1   Tatlı kaşığı kabartma tozu                                                1 Tatlı kaşığı bal
1 Çay kaşığı tuz                                                                      1 Ç. Fincanı  Süt kreması 
                                                                                                 Krema yoksa 3 Çay Fincanı süt


2 Elma, 2 tatlı kaşığı şeker
Elmaları soydum,minicik doğradım ve bu şekerle tavada pişirdim.Diriliğini kaybetmeden kapatın ,ben 5 dk. dan fazla pişirdim biraz ezildiler. 5 dk. yeterli.




2 yumurta,3 bardak süt ve balı birlikte iyice çırptım.Diğer kapta Unu,kabartma tozunu ve tuzu karıştırdım.Sıvı olan karışımı yavaş yavaş,karıştırarak una ilave ettim .
Kıvamı çok önemli normal krep gibi akışkan değil,ama kek gibi de koyu olmamalı.aksam mı akmasam mı demiycek  ...un ve süt miktarı denk geldi tarif iyiymiş.İstenilen verimi aldım.





 Pankek tavamı birazcık yağladım,ısınınca 1 küçük kepçe karışımdan döküp pişirdiğim elmaları  serpiştirdim,görüldüğü gibi.Altı pişince bir tabak desteğiyle çevirdim. bakın ayıcık oluştu.Bir kaç taneyi böyle debelenerek yaptım,sonrasını büyük bir tavada hallettim. yoksa akşam kadar minik minik uğraşırdım...ilk yaptığım ayıcık öle güzeldi ki dayanamadım tadına baktım .diğerlerinde bu şekil pek olmadı ,bu yüzdende ilk resimde sadece kulaklardan belli ayıcık olduğu :))




AFİYETLE ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder