Annem çocukluğumuzdan beri yapar ama adını akıtma diye bilirdik,yıllar geçti büyüdük aa bi baktık o yediğimiz şey "Krep"miş.Bilmeden daha neler yiyip yutuyoruz acaba...Sonra biz biraz daha büyüdük sosyeteleşen akıtmalarda biraz daha ufalıp tonbullaştı.Oldu mu sana Pankek :) Evet bu yaptığım aslında pankek ,adı başka kendiii başka ayıcık krebimi anlatmaya başlıyorum
![]() |
Muhteviyat |
3 Çay fincanı Tam Buğday Unu 2 Yumurta
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu 1 Tatlı kaşığı bal
1 Çay kaşığı tuz 1 Ç. Fincanı Süt kreması
Krema yoksa 3 Çay Fincanı süt
2 Elma, 2 tatlı kaşığı şeker
Elmaları soydum,minicik doğradım ve bu şekerle tavada pişirdim.Diriliğini kaybetmeden kapatın ,ben 5 dk. dan fazla pişirdim biraz ezildiler. 5 dk. yeterli.
2 yumurta,3 bardak süt ve balı birlikte iyice çırptım.Diğer kapta Unu,kabartma tozunu ve tuzu karıştırdım.Sıvı olan karışımı yavaş yavaş,karıştırarak una ilave ettim .
Kıvamı çok önemli normal krep gibi akışkan değil,ama kek gibi de koyu olmamalı.aksam mı akmasam mı demiycek ...un ve süt miktarı denk geldi tarif iyiymiş.İstenilen verimi aldım.
AFİYETLE ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder