15 Ocak 2011 Cumartesi

Çin Pilavı

 Vee  Çin Pilavı Blogda (Türkçe Dublajlı)



 

 Oyuncular

1,5 Su bardağı baldo pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1/2 demetmaydanoz
3 adet taze soğan
1 demet dereotu
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 adet orta boy havuç

Yardımcı Oyuncular

1 Limon
1Çay bardağı zeytin yağ
Tuz



Bölüm 1


Efenim yine mi pirinç yine mi pirinç dedirtmeyeceği garanti olan bu tarifin ,pilav kısmıyla başlıyorum birinci bölüme.maksadım tez pişe tez soğuya...

Yarım ç.bardağı yağ koyduğum tencereye,sıcak suda beklettiğim ve bi güzel yıkadığım pirinçleri koyup bir kaç dakika kavuruyorum.Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakıyorum.
Bu arda boş durmayıp yıkayıp kuruttuğum yeşillikleri doğrayıp ,havucu rendeliyorum.Dondurulmuş mısır kullandığım için sıcak suya koyup biraz kaynatıyorum.Konserve kullanıyosam sıcak suyla yıkıyorum,konserve kokusu kalmıyo.Bunlara dalıp pilavın dibini tutturmamayı başarıyorum :)

Yardımcı oyuncularda sıra ; Limonu sıkıp,1 çay bardağı yağ ve istediğim kadar  tuzla bir kasede karıştırıyorum.

Bölüm 2

Bu bölümde herkes aynı sahnede buluşuyo ve nefis bir final yaşıyoruz.
İlk önce pilavı derin bir kaba alıyorum,üzerine yeşilklik,havuç,mısır...Sosunuda ekleyip harmanlıyorum  nazikçe,pirinçleri ezmeden. Tek kişilik servis tabaklarında,ya da kaseyle ters çevirerek ya da şekilsiz servis edilebilir,çünkü imaj hiç bir şey :)

Ben servis kısmına gelene kadar baya fire veriyo çin pilavı ,yağını tuzunu kontrol için tadına bakıyorum ...bi daha bakıyorum...bi daha...bi daha böyle devam ediyorum AFİYETLE...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder