Karides Güveç gibi bu da yeni yıl akşamı için denenmiş bir tarif.Mutfakta iki hatun ve uzun bir yapılacaklar listesi olunca ,bazı şeyleri unutmak kaçınılmaz oldu.Yani aceleden, süslediğim tabağı fotoğraflamayı unutmuşum.Bu yüzden sadece malzemeler var,artık son hali hayalgücünüze kalmış.
Muhteviyat : 1 Su bardağı bulgur, 1 tatlı kaşığı salça,1 adet kuru soğan,3 dal taze soğan,yarım demet dereotu,maydanoz,2 adet közlenmiş yağ biberi,2 adet salatalık turşusu,haşlanmış mısır
Hardal Sosu : 1 limonun suyu,1 yemek kaşığı hardal,1 diş sarımsak,tuz, zeytinyağ
- Soğanları küçük küçük doğrayıp, biraz yağ koyduğum tencerede kavurdum ve bulguru ilave ettim.Sıcak su koyup pilav gibi pişirdim ve soğumaya bıraktım.
- Bulgurlar soğuduğunda içine koymak üzere,yeşillikleri,turşuyu ve yağ biberini doğradım.
- Sos için kullanılacak zeytinyağını bir kaseye aldım ve içerisine sarımsağı rendeledim -ki aroması iyice çıksın.İçine hardalı, limon suyunu ve tuzuda ilave ettim.
- Büyük bir kapta bulguru,mısırı ve yeşillikleri karıştırdım.En son sosunu ilave ettim.
AFİYETLE...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder