9 Aralık 2010 Perşembe

"Cevizli Tarçınlı Elmalı Kek"

http://www.youtube.com/watch?v=X75mry1LcFg
komik,eğlenceli ritim eşliğinde kekimize başlayalım...


Muhteviyat
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz içi
3 su bardağı un
3 orta boy elma
 1 pk vanilya
2 pk kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
   

1,5 Su Bardağı şeker ve 3 Yumurtayı mikserle önce düşük sonra hızlı ayarda Şekil-1 de ki kıvama gelene kadar çırp .


3 su bardağı elenmiş unu ,1pk.vanilya ve 2 paket kabartma tozunu ekle (kokusu olmasın diye bir kaç damla limon sıkıyorum ben) Çırpma teliyle karıştır ama çok değil yoksa sulanır.Artık elma rendesi,1 su bardağı ceviz içi,1 tatlı kaşığı tarçınıda ekle son kez karıştır.



 
Fırınını 170 ° C ye ayarla biraz ısınsın.Sonra kalıbını yağla,birazda un serp.karışımı kalıba dök.Ben üzerine de biraz ceviz koydum.Yani olmasada olur.Fırına koyup bekle 30-35 dk. Ama ilk 20 dk. fırını hiç açma,çökmesin.Daha sonra kontrol edebilirsin.Kürdanı batır,ıslanıyorsa içi pişmemiş demektir.Az daha sabır...




* Kalıptan çıkması için iyice soğumasını bekle.Ha sabırsızım,bekleyemem diyosan ıslak bi bez üzerinde daha hızlı soğur.Dilimlemek içinde soğuması önemli,sıcakken kesmek hamurlaştırır.
Çay olurken bırak kekte demlesin.

AFİYETLE ... 






2 yorum: