29 Ağustos 2017 Salı

                         

ZEYTİNLİ POĞÇA




Mayalı hamur bana dokunuyo ama poğçayı da seviyorum diyenlere gelsin bu  şip şak tarif 😉

Malzemeler

  • 125 gr terayağ veya margarin (Eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1. 5 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine)
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • Zeytin (iç harcın için.evde ne varsa koyabilirsin)
  • 3 su bardağı kadar un

Öncelikle tereyağımızı eritiyoruz,aman dikkat yakmayalım. Yoğurma kabımıza un hariç tüm malzemeleri koyup çırpıyoruz.

Unumuzu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz.yumusak ama ele yapışmayan bir kıvamda olmalı.

Mandalina büyüklüğünde hamur koparıp yuvarliyoruz.icerisine harcı koyup kapatıyoruz.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çiziyoruz. (Benim hamurumdan 16 tane çıktı.ölçüyü 2 ye çıkarıcam bi dahakine.Ben yaptım diye demiyorum ama çok sevdik yaaa 😆)

Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Hepsi bu kadarcık. 

AFİYETLE ,

1 yorum:

  1. Yeliz hanım şifacı Şevki Güngör için araştırma yaparken yorumunuzu okudum hastanızın durumu nasıl iyileştimi benimde abim hasta bilgi verebilirmisiniz

    YanıtlaSil