BURSANIN MEŞHUR SÜT HELVASI
Malzemeler
200 gr tereyağ1 lt süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 pkt vanilin
2 tencere alalım.Birine sütü ve şekeri koyup kaynatalım. Diger tencereye yağı koyalım biraz eridiğinde unu koyup kokusu gidene rengi hafif değişene kadar kavuralım.
Sıra geldi bu iki karışımı sakince birlestirmeye.sıcak sütümüzü azar azar ve karıstırarak una ekleyelim.(Az da olsa bi topaklanma oldu ama ocak üzerindeyken mikserle çırptım. Sütü soğuk koymayı düşünmüştüm ama ķıvam tutmaz diye cesaret edemedim.)
Çok koyulaşmadan ocaktan alıp borcama dökelim.önceden 200 dereceye ısıttığımız fırında üzeri şöyle kızarana kadar pişirelim.
Güzel kabarıyo ama çıkınca fosss 😆
Usulü sıcak sıcak yemek ama ben soğuk sevenlerdenim.Siz ikisini de deneyin kararınızı verin derim.
AFİYETLE...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder